Ca n'Aubareda, la masia que dóna nom al nucli poblacional està considerada la masia més antiga de l'Anoia, i surt esmentada ja en un document de l'any 960. Pel seu voltant s'han trobat peces d'època neolítica, ibèrica i romana. La masia, ampliada amb el pas del temps, conserva al seu interior elements molt antics, com una gran sala on hi ha unes grans arcades ogivals. En la restauració es van trobar espitlleres defensives. De l'exterior cal destacar el portal adovellat de punt rodó.
Antiga masia reconvertida en casa d'estiueig d'un indià, i transformada després en restaurant. La capella de la Sagrada Família, a tocar de la carretera, té una sola nau capçada amb un absis poligonal i reforçada amb contraforts. La façana principal s'obre amb un portal amb timpà i una gran rosassa amb estrella de vuit puntes. El campanar d'espadanya està ubicat a l'extrem de la capçalera.
Fillol és un petit nucli agregat (poble) situat a l'oest del municipi de Tous, sobre un turó a uns 710 m. d'alçada. Les masies disseminades i un petit nucli de cases, formen el poble al redós de l'antiga parròquia de St. Cristòfol i l'antic castell de Fillol datat de l'any 1162. Va ser un municipi independent entre els segles XVI i XIX.
El castell estava sota el domini dels Senyors de Cardona. Aquests van concedir a l'any 1576, el dret de formar municipi independent, fet que va perdurar fins al segle passat. Actualment encara hi ha moltes masies habitades i també algunes cases del poble.
Anualment es celebra una trobada de tots els fillolencs el primer diumenge de setembre.
A l’extrem de migdia del terme hi ha les escasses restes del castell de la Roqueta de Fiol, a 720 m d’altitud, en un petit puig entre l’església de Santa Maria de la Roqueta de Fiol i el collet de la Savinosa. El castell, documentat des del 960, fou del llinatge dels Cervelló i el 1226 passà, per llegat de Guerau Alamany de Cervelló, al domini del monestir de Santes Creus (el 1311 se signà un conveni entre l’abat i Pere de Tous per a definir els límits dels respectius castells). Els Cervelló havien fet bastir la capella de Sant Miquel que consagrà el bisbe i abat Oliba el 1043, i a la fi del segle XII feren alçar una nova església dedicada a Santa Maria, a prop, però ja fora del castell, com a parròquia dels seus vassalls; es conserva el petit edifici romànic tardà (d’una nau i absis rodó a l’interior i poligonal a l’exterior), modificat en època gòtica. Fou parròquia independent entre els segles XII i XIV i després sufragània de la de Fiol.
L'antiga fortelsa o Castell de Flix, petit centre de repoblament esmentat als segles XI i XII, és recordat ara per un antic hostal de Flix, a prop de la carretea comarcal, entre Sant Martí de Tous i Sant Pere de l'Erm.
El mas de la Pineda és una masia situada al peu de la carretera que va a Clariana. Va ser remodelada durant la primera meitat del segle XX dins un estil historicista. Hi destaca la galeria porticada i la façana, que amb prou feines s'endevina des de l'exterior, guarnida amb impostes i relleus. Adossada a la casa hi ha una capella, dedicada a sant Ramon.
El Santuari de la Mare de Déu de Sentfores, que dóna nom al nucli poblacional, està datat del 1329. És típic d'anar-hi el dilluns de Pasqua i quedar-s'hi a dinar, després de jugar a bitlles i ballar sardanes. Recentment restaurat, l'altar de l'ermita de Sentfores es troba sota d'una curiosa cúpula. Al fons de l'altar hi ha la Mare de Déu de Sentfores.